Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη. Κατά την εκδήλωση παρουσιάσθηκε η ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη της νόσου, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας ASTELLAS και του δικτύου ιατρείων IATRICA και κορυφώνεται στις 21-25 Σεπτεμβρίου με την Εβδομάδα Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου PSA για άνδρες 40-70 ετών.

Η καμπάνια της ΕΟΕ στοχεύει στην άμεση και καθολική ενημέρωση του ανδρικού πληθυσμού άνω των 40 ετών για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του προστάτη, μια νόσο που προσβάλλει 1 στους 7 άνδρες. Πρόκειται για το συχνότερο καρκίνο στους άνδρες και τη δεύτερη (2η) αιτία θανάτου των ανδρών από νεοπλασίες στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Κατά το διάστημα της Εβδομάδας Προσυμπτωματικού Ελέγχου, οι άνδρες ηλικίας 40-70 ετών θα έχουν τη δυνατότητα καλώντας από σήμερα στον τηλεφωνικό αριθμό 214 214 70 20 να προγραμματίσουν δωρεάν έλεγχο PSA στα ιατρεία του δικτύου IATRICA, ενώ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν κλινική εξέταση.

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.